Фирма “Проксима видео” е създадена в началото на 1999 год. като наследник на една от водещите фирми в областта на видео- и телевизионното разпространение от началото на 90-те години – „Проксима Ентъртейнмънт” и бързо заема и затвърждава челните си позиции в тази сфера на територията на Р. България.
С редовните си участия на редица международни телевизионни пазари като MIPCOM, MIPTV, NATPE, DISCOP, AFM и др., „Проксима видео” продължава да разширява и обогатява партньорската си мрежа в чужбина. Горди сме, че „Проксима видео” е позната и известна като коректен партньор и ценен клиент за чуждестранните фирми.
Между хитовите заглавия от каталога на „Проксима видео”, излъчвани по българските телевизии са сериалите „Убийства в Мидсамър”, „Диви сърца”, „Генезис”, „Максимална сила”, „Случаите на Еркюл Поаро”, „Приключенията на Шерлок Холмс”, много игрални филми, риалити програми като хитовия детски сървайвър на ВВС „Да оцелееш в …” и много други.
През 2001 г. „Проксима видео” беше първата дистрибуторска фирма, предлагаща за излъчване по ефирни и кабелни телевизии документални и научно-популярни филми и сериали като тези заглавията от каталога ни привличат вниманието на зрителите и до днес.

Фирмата поддържа контакти и работи с по-голямата част от кабелните и ефирни телевизии на територията на цялата страна.
С развитието на новите медии фирмата придоби и разпространява разнообразен каталог с продукция за VOD и PTV.
„Проксима видео” притежава закупени лицензни права за кабелни, ефирни и платени телевизии на хитовия риалити формат Undercover Boss, излъчван по CBS (31 еп. х 60 мин.) и класическата анимационна поредица, носител на ОСКАР Wallace & Gromit (4 еп. х 30 мин. и 10 еп. х 3 мин.).
От самото си създаване фирмата се специализира в издаването и дистрибуцията на детски анимационни филми и сериали за видеоразпространение. Понастоящем имаме дългосрочно успешно сътрудничество с най-големите дистрибутори на аудио- и видеопродукти на видеопазара в страната, чрез които нашите заглавия достигат до крайните клиенти.
„Проксима видео” е първата фирма на видеопазара в България, която издава и разпространява документални и научно-популярни филми и фитнес-програми.
Много от нашите заглавия са разпространявани като вложка във вестници и списания и са участвали в рекламни кампании на известни международни и местни фирми.